Honden speeltje – Trixie Flip board

Honden speeltje – Trixie Flip board

Een van de leukere honden speeltjes is de Trixie Flip board! Het is een honden speeltje dat op de hersens van je hond inwerkt. Je hond word geestelijk gestimuleerd en kan hier erg druk mee bezig zijn, wat hem dan ook weer voldoening geeft! Op een speelse wijze moet de hond de snoepjes uit de verschillende puzzels zien te krijgen.
Het leuke aan het Flipboard is dat er verschillende puzzels op een bord zitten. Je hebt schuivende delen, klapdeksels en kegels. Varieer met het verstoppen van de snoepjes onder de verschillende onderdelen.

honden speeltje trixie flip board is een hersenwerk speeltje voor de hond
Trixie Flipboard

In het begin zal je hond misschien even wat hulp nodig hebben met het begrijpen van de puzzel. Het kan natuurlijk ook zijn dat je een hartstikke slimme hond hebt! Laat hem dan zijn eigen gang gaan, kijk goed hoe hij probeert de puzzel te begrijpen! Een erg plezierig gezicht.

Dit spel is voor iedere hond te spelen, de kleinere honden hebben misschien wel wat problemen soms met de kegels om ze er uit halen. Probeer deze niet te vast in het bord te zetten, dan moet het zeker goed gaan!

Onze hond, Murphy, is een Australian Shepherd. Erg slimme honden zijn dit. Ook Murphy is dan ook een pientere, hij had redelijk snel door hoe het spel in elkaar zat. In het begin zie je ze gewoon denken! Dit is erg leuk om te zien, ook als ze eventjes iets te gefrustreerd raken kun je er van genieten. Je ziet de frustratie: “Ik wil de snoepjes!”

Blijf wel altijd bij je hond wanneer hij met dergelijke puzzels aan de slag gaat. Let er goed op dat hij niks inslikt of kapot probeert te kauwen. Je wilt natuurlijk niet door een honden speeltje bij de dierenarts een bezoek brengen!

Houd je hond regelmatig geestelijk actief, dit geeft ze voldoening en verbeterd de concentratie. Probeer wat te variƫren qua honden speeltjes om het niet te makkelijk voor ze te maken. De Trixie Flip board kan hier goed in ondersteunen!
Een echte aanrader dus!

Comments are closed.